Φονική κακοκαιρία στη βόρεια Ευρώπη

06/12/2013

Η σφοδρότερη κακοκαιρία των τελευταίων ετών σαρώνει από το πρωί τη Βόρεια Ευρώπη, αφήνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους  νεκρούς ή αγνοούμενους και προκαλώντας χάος στις μεταφορές.

Από τους θυελλώδεις ανέμους στη βόρεια Σκωτία, ένας οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματός του,  κοντά στο Εδιμβούργο.  Άλλος ένας άντρα σκοτώθηκε από πτώση δένδρου στο Νοτινχαμσάιρ, στην κεντρική Αγγλία.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Βρετανίας, δήλωσε ότι τα κύματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν  σημαντικές παράκτιες πλημμύρες, και το Φράγμα του Τάμεση έκλεισε  για να προστατεύσει το Λονδίνο

Δύο άνδρες  αγνοούνται 22 χιλιόμετρα από τη νότια ακτή της Σουηδίας, όταν το σκάφος τους παρασύρθηκε στα ανοικτά από τους θυελλώδεις ανέμους και οι υπηρεσίες διάσωσης από αέρος και θαλάσσης απέτυχαν να τους βρουν.

Τεράστια κύματα επίσης χτυπούν τις ακτές της Γερμανίας, των Κάτω Χωρών και της Δανίας, οι οποίες έχουν τεθεί σε συναγερμό.

Στο Βέλγιο οι αρχές δημιουργούν αντιπλημμυρικά αναχώματα, προκειμένου να σταματήσουν τα τεράστια κύματα που αναμένεται να πλήξουν τις παράκτιες πόλεις.


πηγή: news.gr

 

περισσότερα »